AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az égőcserével kapcsolatos jó tanácsok

Aki személygépjárművel rendelkezik, tudnia kell kezelni az olyan helyzeteket, amikor valami az önhibáján kívül meghibásodik, vagy elévül. Bár a kezdő sofőröknek ezek a dolgok nem annyira egyértelműek, mégis könnyen rá lehet jönni, főleg akkor, hogyha előzőleg utánanéz az ember.

 

Kötelező pótizzó

 

A kötelező szabályzatokban, amelyek a kocsikra vonatkoznak, mindig szerepel egy olyan rész is, hogy melyek azok a kötelező felszerelések, amelyek mindenképpen ott kell, hogy legyenek az autóban, mert ellenkező esetben megbüntetik az embert. Ezek közé tartozik a pótkerék, meg a pótizzó is. Nagyon gyakran történik meg ugyanis az, hogy az izzó pont a legrosszabbkor, egy forgalmas út közepén ég ki éjjel. Ezt pedig egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni, hanem rögtön orvosolni kell a problémát, mert különben nem csak a mi testi épségünk kerül veszélybe, hanem más embereké is, akik az úton közlekednek. Amikor azt tapasztaljuk, hogy kiégett egy izzó, akkor a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy haladéktalanul lehúzunk az út szélére, és kiteszünk egy világítós, lehetőleg fényvisszaverős mellényt, hogy lássanak bennünket, amikor elhaladnak mellettünk, és csak ezt követően fogunk neki a munkálatoknak. Az izzócsere önmagában nem olyan nehéz feladat, viszont hogyha sötétben kell megcsinálni, akkor jó, ha van mellettünk még valakit, aki segít nekünk a dologban. Egyeseknek már rutinfeladatot jelentenek az ilyen jellegű munkálatok, és hogyha mi nem vagyunk ilyenek, akkor tanácsos megvárni valakit, aki ért hozzá, mert különben több bajt is okozhatunk, mint amennyi eredetileg volt.

Az autó fényszórója

A csere elvégzése

 

Van azonban arra is példa, hogy valaki már az izzó kiégése előtt kicseréli egy újra, megelőzésképpen. Ez általában akkor szokott megvalósulni, amikor valaki hosszabb útra megy, és számít rá, hogy hamarosan feladja a szolgálatot a régi izzó. Ez egy nagyon bölcs döntés, és mindenkinek meg kellene fontolnia. Hogyha a nagyobb utak előtt ellenőriztetni visszük az autót, akkor már egyúttal tanácsos ezt a szolgáltatást is igénybe venni, hiszen nem kerül olyan sok pénzbe és időbe. Hogyha megtesszük, akkor sokkal nyugodtabban utazunk majd, és egyúttal ki is zárunk egy potenciális bajforrást. Egy izzó kicseréltetése nem igényel nagy anyagi befektetést, és mivel az autószerelők körében már rutinfeladatnak minősül, nem is kerül túl sok időbe, főleg akkor, ha más munkálatok is vannak még ezen kívül a járművön.