AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Duplakuplungos váltót kapnak a Minik

Az extrafelszereltségként megrendelhető, két tengelykapcsolóval dolgozó, hétfokozatú automataváltó a nélkül gyorsítja a Mini egyes modellváltozatait, hogy megszakítaná az erőforrásból érkező teljesítmény leadását.

 

Fokozza a vezetés élményét

 

A brit gyártó egy újfajta váltóval fokozza tovább sportos karakterét: a három- és ötajtós Mini, valamint a Mini Cabrio modellváltozataihoz extrafelszereltségként megrendelhető duplakuplungos, hétfokozatú Steptronic automataváltó a gyors sebességváltás, a kivételesen sima kapcsolási érzet és az optimalizált belső hatékonyság hármas egységével kecsegtet. A technológia első ízben a három modell meghatározott erőforrásaihoz válik elérhetővé az alapfelszereltségként kínált hatfokozatú manuális váltó alternatívájaként. Az új váltó extrém élénk sebességváltási dinamikával fokozza a vezetés élményét, de magában hordozza az automataváltók összes kényelmi funkcióját is.

Az új minikbe szánt dupla kuplungos megoldás

A gázpedállal sem kell játszani

 

A váltó működési szisztémája a motorsport élvonalából érkezik a gyártósorokra, a technológia így azt is lehetővé teszi, hogy a sofőr a nélkül váltson felfelé és gyorsuljon a kívánt sebességre, hogy megszakadna az erőforrásból érkező teljesítmény leadása. Ráadásul még a gázpedállal sem kell játszani az optimális sebességi fokozat aktiválásához: a váltó elektronikus vezérlőegysége folyamatos padlógáz esetén is a másodperc törtrésze alatt, a vezetési szituáció szerinti legoptimálisabb fordulatszámnál kapcsolja be a hajtásba a következő fokozatot. A technológia lényegében két váltót integrál egyetlen közös házba, a teljesítmény és a forgatónyomaték folyamatos leadása pedig a két belső tengelykapcsoló összehangolt működésével érhető el. A váltó a vezetési és forgalmi szituációk hirtelen változásaira is gyors sebességváltásokkal reagál. Ha az intenzív gyorsítás váratlanul félbeszakad, visszavált egy sebességet.