AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A dízel üzemanyag befecskendező végének jelei

Amikor eljön az ideje annak, hogy lecserélje az ablaktörlőit, akkor az elég egyértelmű, viszont a dízel üzemanyag befecskendező részeinek meghibásodását már nehezebb megtalálni, így nehezebb rájönni arra is, hogy mikor igényel cserét az alkatrész. A dízel üzemanyag befecskendező számos alkatrésszel rendelkezik, ráadásul mindegyik több különböző hibával is előrukkolhat, ezért most cikkünkből megtudhatja először is, hogy mi is teszi tönkre a befecskendezőt, illetve hogy milyen jelekre figyeljen oda.

 

Mi teszi tönkre a dízel üzemanyag befecskendezőt?

 

Az első dolog, ami könnyen tönkreteheti az üzemanyag befecskendezőt, az az alacsony minőségű üzemanyag. Ha hibátlan minőségű üzemanyagot használ, akkor kiváló a teljesítmény is, viszont ha rossz üzemanyagot használ, akkor ne várja el ugyanazt a magas szintű teljesítményt mint azelőtt. Ezért ha lehetséges mindig használja a lehető legjobb minőségű dízel üzemanyagot. Az is sokat ronthat a helyzeten ha majdnem üres tankkal közlekedik, hiszen ha csak egy csepp van a tartályban, akkor levegő kerülhet a rendszerbe, ez pedig azt eredményezi, hogy az üzemanyag befecskendező hamarabb tönkremegy. A karbantartás hiánya, vagy a rossz karbantartás is egy oka lehet a tönkrement dízel üzemanyag befecskendezőnek, itt pedig az üzemanyag szűrőre kell gondolni. Ha az üzemanyag szűrő nem működik helyesen, akkor előbb utóbb a befecskendező is tönkremegy, tehát ha szervizben jár, akkor minden alkalommal nézesse meg a az üzemanyag szűrőt is, és ha hibás, akkor azonnal javíttassa meg.

Az autó üzemanyag befecskendezője

A befecskendező végének jelei

 

Mivel már átvettük, hogy mik azok a dolgok, amik könnyedén tönkretehetik a dízel üzemanyag befecskendezőt, itt az idő, hogy arra is rávilágítsunk mik is azok a jelek, amikre érdemes odafigyelni, hiszen egyes jelek a befecskendező végét jelenthetik. Szerencsére rengeteg különböző jele van annak, hogy baj van a befecskendezővel, ezért ha ismeri ezeket a jeleket, akkor könnyedén észreveheti ha baj van. Az első jelei a befecskendező végének a gyújtáskimaradási kódok. Egy adott ponton nagyon sokat jelenthet ha ismeri az autó meghibásodásainak kódjait, hiszen ha elviszi az autót egy diagnosztika tesztre, akkor hamar kiderül mi lehet a baj. A befecskendező hibáinak kódjait tehát érdemes megjegyezni. Az oxigén érzékelő hibái is mind a befecskendező végét jelenthetik, hiszen a legkisebb probléma a befecskendezőben is vezethet az üzemanyag keverék elváltozásához, ez pedig az oxigén érzékelő hibájához fog vezetni.