AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Delco Remy

Delco Remy  termékeket megtalálja a Kovács Autóalkatrész széles termékpalettáján.

​A Remy Incorporation több mint 100 éves múlttal büszkélkedhet

A társaságot a Remy fivérek alapították 1896-ban, akik Andersonban (Indina) telepedtek le és gyújtótekercseket kezdtek gyártani a kialakulóban levő robbanómotoros járműipar részére. A csaknem 80 éven át a General Motors részeként működő vállalat 1994-ben vált újra függetlenné mint Delco Remy Incorporation, és története rövidesen összefonódott az akkori magyarországi Autóvillamossági Felszerelések Gyárával. Az Autovill azonban ugyancsak jelentős tradíciókkal rendelkezik. Ennek a csaknem 80 éves történelemnek is jelentős állomásai voltak.

 

Keresse meg autójához megfelelő Delco Remy alkatrészeket:

Fontosabb mérföldkövek a Delco Remy történetében:

1928 Alapítás, az alapító Robert Bosch kereskedelmi, vevőszolgálati és javítóműhelyt alapít Magyarországon
1945 A gyár háborús jóvátételként a Szovjetunió tulajdonába kerül
1952 A gyár a Magyar Állam tulajdonába kerül, megalakul az AUTOVILL
1970 Létrejön a mezőkövesdi telephely-bővül a termelés
1995 A Delco Remy megvásárolja az Autovill-t, megkezdődik az MT indítómotorok gyártása Mezőkövesden
1998 A társaság neve Delco Remy Hungary Rt-re változik.
2000 A társaság új szervezeti formája Delco Remy Hungary Kft, megkezdődik az SI generátorok gyártása
A miskolci felújító üzem megnyitása, a mezőkövesdi telephely bővítése
2004 A társaság neve Remy Automotive Hungary Kft-re változik.

Társaságunk fő profilja indítómotorok és generátorok gyártása, elsősorban haszonjárművekbe történő beépítésre

Termékeik széleskörűen beépíthetőek. Az IM indítómotor és VG generátor típuscsaládok európai, míg az MT indítómotorok és SI generátorok elsősorban amerikai rendszerű haszonjármű motorokban használatosak. Ezen túlmenően gyártanak egyenáramú motorokat (elsősorban hidraulikus rendszer alkalmazáshoz), dinamó motorokat járműipari felhasználásra. Késztermékeik kulcsfontosságú részegységeit házon belül állítják elő, a félkész termékeket, öntvényeket, műanyag és gumi alkatrészeket minősített beszállítóiktól vásárolják. Gyáruk saját szerszámüzemmel rendelkezik, amely nemcsak az alkatrészgyártás és a végszerelés során szükséges szerszámok előállításával, hanem speciális, saját tervezésű célgépek, szerelősorok fejlesztésével, automatizálásával és kivitelezésével is foglalkozik. Termékeik tervezését és fejlesztését felkészült termékmérnöki csapat végzi a mezőkövesdi telephelyen,ahol a mintaépítéshez,teszteléshez és az élettartam vizsgálatokhoz jól felszerelt teszt laboratórium áll rendelkezésre.

Gyártási folyamataik tervezése során széles körűen alkalmazzák a legkorszerűbb lean manufacturing technikákat

Szerelősoraik a legkorszerűbb hiba-megelőzési és kontroll rendszerekkel vannak felszerelve, amelyek kizárják, hogy minőségileg nem megfelelő termék elhagyhassa gyárunkat. Minőségbiztosítási rendszerük nem csupán a tanúsító intézetek, hanem vevőink rendszeres, szigorú auditjainak is minden esetben megfelelt. Európai értékesítésük jelentős részét első beépítőknek - Caterpillar, Cummins, DaimlerChrysler, Deutz, Volvo - részére szállítják, a többit az európai és tengerentúli pótpiacon értékesítik. Társaságuk külön divíziójaként működik a Miskolcon zöld mezős beruházásként 2000-ben átadott felújító üzem, amely személy és haszonjárművekhez használatos indítómotorok és generátorok iparszerű felújításával foglalkozik.