AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Bűnüldözés Kalasnyikovval

Vélhetően mindenki hallott már az orosz Kalasnyikov cégről, hiszen kevés ismertebb fegyver létezik a világon az AK-47-es gépkarabélynál. Mostanában más irányvonalban is elmozdult a vállalat.

 

Kalasnyikov és a CV-1

 

A vállalat aktuális állapotában 2013 óta létezik, akkor egyesült az Izsevszki Gépgyártó Vállalat és az Izsevszki Mechanikai Gyár. Ők a tulajdonosai az Izs márkanévnek is. Nemrég egy erősen a szocializmust idéző formavilágú autóval jeleskedett a cég. Amennyiben létezik autóipari produktum, amiről a legkevésbé várnánk, hogy Oroszországban állítják elő, az egy erős villanyautó, hiszen itt egyértelműen napjainkban is a fosszilis energiahordozókra támaszkodnak. A CV-1 teljesítményről két adatot árult el a gyártó. A lítium-ion akkumulátor segítségével körülbelül 350 kilométert tud megtenni egy töltéssel, az egyébként 294 lóerős autó. Elképzelhető, hogy a CV-1 sorozatgyártása valóban beindul, azonban az is meglehet, hogy a nemrégiben egy lépegető robot előállításával is jeleskető cég csak némi figyelmet szeretne kicsikarni a nemzetközi sajtótól.

 

Kalasnyikov elektromos autója

 

Kalasnyikov elektromos motorkerékpár

 

Ha már Kalasnyikov, nem szabad elfeledkeznünk arról a 2017-es hírről, hogy a moszkvai rendőrség elektromos motorkerékpárokat vett igénybe. A gépeket az Army-2017 hadtechnikai fórumon mutatták be, a rendőrök pedig nem sokkal a bemutató után el is kezdték őket használni. A legfontosabb adat, hogy egy töltéssel 150 kilométer megtételére van lehetőség. A 100 kilométeres sebességre gyorsulás 3,5 másodpercig tart, a csúcssebesség pedig óránként 250 kilométer megtételét teszi lehetővé. Nem példa nélküli eset, hogy rendvédelmi alakulatok elektromos motorkerékpárokat vegyenek igénybe a mindennapi munkavégzéshez. Az Egyesült Államokban a Zero mind a rendőrséget valamint a katonaságot is támogatja, míg Németországban a BMW alkotta meg a kékvillogóval ellátott C Evolution robogót.