AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Borg & Beck

Borg & Beck kuplungok, futómű alkatrészek, fék alkatrészek, kerékcsapágyak

 

Amikor Charles Borg (a korábbi svéd bútorkészítő emigráns) és Marshall Beck (német származású mérnök) 1903-ban megalapította közös szerszámgyárukat – amely egyébként 7 évvel később már tucatnyi autógyártónak szállított dörzskapcsolású kuplungokat – valószínűleg nem gondolták, hogy több, mint 100 év múlva is még világszerte elismert márkanévként lesz jelen a Borg & Beck az autóiparban.
1918-ban átköltöztették gyárukat Illinois-ból Chicagoba, hogy ott folytassák az általuk gyártott és szabadalomként bejegyzett dörzstengelykapcsolók iránti növekvő kereslet kielégítését. Egy évtizeddel később Warner Gear és társai közös válallat hoztak létre velük, melynek neve a bizonyára sokak által ismert Borg-Warner lett.
1931-ben a kínálatban már saját előállítású tekercsrugók is megtalálhatóak voltak, melyek megrendeléseit már nem tudta az amerikai telep teljesíteni, így létrehozták első üzemüket Nagy-Britanniában, Leamington városában, ahol aztán kuplung gyártósorok is létesültek, és a második világháború kitöréséig 1 millió szerkezet, tárcsa és kinyomó csapágy került Borg & Beck dobozba.
A világégést követően az erősödő motorizáció természetesen az alkatrész piacra is jótékony hatással volt, ennek köszönhetően 1958-ban már a tízmilliomodik tengelykapcsoló elkészítését ünnepelhették a gyárban.

 

Keresse meg az autójához megfelelő Borg & Beck alkatrészeket:

Irány a bolt

 

Borg & Beck kínálatában utángyártott gyári minőségű alkatrészek szerepelnek

A kapacitás 1971-re már évi 4 millió darabos volt ( 80%-ban eredeti gyári alkatrészként ), de ez sem tudta kielégíteni a minőséget elismerő autógyártók és szervizek által képviselt keresletet, így az addigra már AP-re keresztelt divízió tovább bővített Banbury-ben. A hétköznapi használat mellett a tengelykapcsolók a versenysportban is megállták a helyüket, elég csak megemlíteni a LeMans versenyeken domináló Jaguar XK120C és D-Type típusokba épített kuplungokat, melyeket olyan nevek lábai oldottak és kapcsoltak, mint Stirling Moss, Mike Hawthorn vagy éppen Graham Hill.

 

Borg&Beck alkatrészek széles választéka


A sikerek folytatódtak, köszönhetően az autógyártókkal kötött szerződéseknek, és a motorsportban elért kiemelkedő eredményeknek, illetve az időközben egyre inkább hangsúlyt kapó utángyártott piacon való megjelenésnek. A technológia fejlődésével újabb és újabb fajtájú alkatrészek jelentek meg, mely jelenségre a Borg & Beck is illendően reagált, választékbővítés formájában.
Korábban a Borg & Beck név szinte egyet jelentett az első osztályú tengelykapcsolóval, így a fékalkatrészek bemutatásakor nem volt szükség különösen nagy erőfeszítésre a minőségi image megteremtéséhez, hiszen a név biztosította a felhasználókat arról, hogy autójuk meg is fog tudni állni. Ez az általános elv – nevezetesen az utángyártott választékban is gyári minőségű alkatrészek szerepelnek a Borg & Beck dobozokban – minden termékvonalra érvényes, legyen szó futómű alkatrészekről, vízpumpákról, kerékcsapágyakról, bowdenekről, hidraulikus elemekről.

 

 

Borg & Beck alkatrészek webáruházunkban:

  • Kuplung készlet
  • Kézifék bowden
  • Lengőkar
  • Féktárcsa
  • Kerékcsapágy
  • Kormány gömbfej
  • Fékbetét
  • Fékcső
  • Stabilizátor
  • Lengőkar szilent

 

 

 

 
Borg&Beck kuplungok, bowdenek, lengőkarok, féktárcsák, kerékcsapágyak, fékbetétek, fékcsövek, stabilizátorok, szilentek