AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

BG

BG a rövidítése és British Gaz PLC-nek, ami a teljes neve a világ egyik legrégebbi gázkitermeléssel és gázforgalmazással foglalkozó vállalkozásának. A BG 1812-ben jött létre, és több mint két évszázados történelme alatt, számos fordulat után a világ egyik legnagyobb gáz- és olajvállalata lett.

A BG a Royal Dutch Shell céggel az Északi-tenger meghódítására készül

A kezdetek kezdetén a gáz volt a fő tevékenység, máig is az maradt, de egyre nagyobb szerephez jut a cégnél az olajkitermelés és az olajtermékek, így a kenőolajak gyártása is. A BG világhódító növekedése nyomán a brit gazdaság egyik zászlóshajójává nőtte ki magát. A II. Világháború után államosították, ami nem vetette vissza a fejlődésben, sőt a kormány politikai támogatásával tovább erősödött. Margaret Thatcher privatizációs hevületének következtében 1986-tól újra magánkezekbe került. A 2015-ös év híre, hogy a BG és a Shell mintegy 70 milliárd dollárért megvenné a BG csoportot, mégpedig elsősorban azért, hogy az Északi-tengeren együtt aknázhassák ki az ott rejtőző energiahordozókat. A Shell, amely 21 évvel fiatalabb, 1833 óta létezik, a világ egyik legnagyobb energetikai cége, ma a holland gyökerű óriással összeolvadva Royal Dutch Shell PLC néven gyártja az évi több tízmilliárd dolláros nyereséget a részvényeseinek, mint Nagy-Britannia legnagyobb tőzsdén jegyzett cége, amelynek értékét ma 192 milliárd dollárra becsülik.

 

Keresse meg autójához megfelelő Bp olajokat:

A BG kiváló olajakat gyárt, főleg magas hőmérsékletű alkatrészekhez

A BG olajakat az jellemzi, hogy jól állják a magas üzemi hőmérsékletet és képesek a gyors váltásra a motorteljesítmény, a kenendő felületek terhelésének rapid változására. Másik nagyon előnyös tulajdonságuk, hogy nem sűrűsödnek be, nem képződik belőlük üledék, lepedék a nagyon erősen igénybe vett mozgó alkatrészek környékén, így szelepek, csappantyúk környezetében sem. Ezt a tulajdonságukat a hozzájuk adott speciális adalékoknak köszönhetik. A BG olajaknál a két olajcsere között eltelt idő kellően hosszú, és ami ugyancsak fontos, ezeket az olajakat elhasználódásuk után is nagyon könnyű eltávolítani a motorból, ami sokat segít abban, hogy létrejöjjenek a friss olaj hatékony kenésének optimális feltételei.