AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

BFGoodrich

Olcsó BFGoodrich gumiabroncsok széles választéka

 

A BFGoodrich gumigyárat 1870-ben, az Egyesült Államokban alapították, 1990 óta a Michelin csoport tagja. A gumiabroncs fejlesztés egyik úttörője, a BFGoodrich hozott elsőként forgalomba tömlő nélküli abroncsot, de a cég nevéhez fűződik az első leeresztve is gördülni képes abroncs is. Napjainkban főleg a Dakarról ismert, de újabban a rally világbajnokságban vezető szerepet tölt be.

A BFGoodrich gumi története

1870-ben Dr. Benjamin Franklin Goodrich alapította meg Észak-Amerika első gumiipari vállalatát, a BFGoodrich gyárat. 1945-ben megalkották az első tömlő nélküli abroncsot az amerikai járművekhez, mely a mai napig a legelterjedtebb és a leggyakrabban használt típus. A Michelin csoport közép árkategóriájú tagja. A BFGoodrich a Rally és a Dakar versenyekből ismerős gumiabroncs márka. A versenyek során szerzett tapasztalatok felhasználásával kiemelkedő termékeket állít elő. Terepjáró abroncsai a legelismertebbek, személyautó abroncsaira jellemző a sportosság, kiváló irányíthatóság és a kitűnő gyártási minőség.

 

Keresse meg az autójához megfelelő BFGoodrich téli, nyári, négyévszakos gumikat:

Irány a bolt

 

BFGoodrich négyévszakos, téli, nyári gumik webáruháza

 

A BFGoodrich gumi már 139 éve tündököl úttörő szerepben

Töretlen sikere azonban 1999-ben kezdődött, amikor is beszállt a Dakar versenysorozatba. 2006-ban Luc Alphand versenyzőnek hozta meg a sikert, aki megnyerte az Euromilhöes-Dakar versenyt. Majd 2007 és 2010-ben is győzelemre tört egy Mitsubishi Pajero és egy Volkswagen versenyautóval.  A versenyekben szerzet tapasztalatok nagy segítséget nyújtanak a márka tervezési folyamataiban, fontos szempontok a tökéletes irányíthatóság és a páratlan vezetési pontosság. „A BFGoodrich több mint egy márka, a gumiabroncsban megtalálható azok elszántsága és versenyszelleme, akik folyamatosan arra törekszenek, hogy kitolják teljesítményük határait.” Maga az alapító, Benjamin Franklin Goodrich útja sem volt egyenes a feltalálásig, de elszántságának és bátorságágának köszönhetően ma már tudjuk, hogy mi lett az eredmény.  Goodrich élete során volt sebész, katona, ingatlanügynök és még sok egyéb. Egyik alkalommal tűz ütött ki egy barátja házánál, a tűzoltók nem tudták megfékezni a lángokat, mert a víz megfagyott a gumitömlőkben, ekkor Goodrich egy remek ötlettel ált elő. A gumitömlőket gyapottal kell becsomagolni, így nem fagy meg. Ennek a technológiának a fejlesztésével manapság már kerékpárabroncsok, gépkocsi abroncsok, űrrepülőgépekhez használt alkatrészek készülnek.  Az abroncsok tervezői mindig arra törekedtek, hogy elsők legyenek és a motivációnak köszönhetően a siker sem maradt el. Az első gépkocsi, amely keresztülutazott az Egyesült Államokban BFGoodrich abroncsokkal volt felszerelve, 1903-ban. Az első transzatlanti járat szintén ezzel a márkával büszkélkedhetett. Az első radiál abroncsokat, a színes futófelülettel ellátott gumiabroncsokat, a 24 hüvelykes 4x4-es járművekre való gumiabroncsokat is a BFGoodrichnek köszönhetjük. Ilyen sikerek után bátran mondhatjuk, hogy Benjamin Franklin Goodrich mottója, amely ma egyben a cég filozófiája is, helytálló: „A célra összpontosítani, akkor is, amikor az élet kanyargós útra kényszerít.”