AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bemutatkozik a megnövelt Lexus RX 450 HL

Most már azok is megvehetik a Lexus RX-et, akik eddig azért nem tették, mert nem fért bele az öt felnőtt mellé még két gyerek! Az Európai piacon eddig nem volt hétüléses Lexus, viszont az igényeket meghallgatva elkészült a 11 centiméterrel meghosszabbított változat.

 

Külcsín és belbecs

 

Kívülről nem érzékelhetőek különösebb változások a Lexus RX 450 HL karosszériáján, kis híján ugyanúgy néz ki, mint a Lexus RX sima verziója. Ám ha oldalról tekintjük a járművet, akkor láthatjuk a 11 cm-es pluszt, amivel a kasztnit megtoldották. Furcsa, hogy nem a tengelytávot, hanem a hátsó tengely mögött, a csomagtartót toldották meg. A modell hosszúsága így 5000 milliméterre változott, szélessége viszont maradt 1895 milliméter. Magassága is nőtt csekély mértékben, 1700 milliméter. A berendezésnél alkalmazott minőségi anyagok hozzák a Lexustól megszokott igényességet. A kidolgozás kifogástalan, vezetés közben semmilyen zörgést, nyikorgást, csörgést nem hallhatunk. Nálunk csak a hibrid verzió érhető el, ami egy 3456 ccm3-es, 262 lovas V6-os benzinmotorral és a mellé kapcsolt villanymotorokkal működő autót takar.

 

Lexus RX 450

 

Lexushoz szabott árazás

 

Összességében elmondható, hogy a Lexus RX hosszított kiadása is egy finoman működő, elegáns konstrukció. A 11 centiméteres toldásnak nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani, de a családosoknak, akik szeretnék, ha elférne még két gyerek, megéri az RX L-et választani. Sajnos, ám nem meglepően, elég drága; a legolcsóbb RX 450 HL 19 millió forintért lehet a miénk. A legmagasabb felszereltségű verzióért pedig 25,5 millió forintot kell kipengetni.