AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóspumpa: mindig készenlétben

Eltűnt a nyomás a kerékből? Defektje van? Nincs a közelben egyetlen benzinkút sem, vagy már nincs ilyen szolgáltatás? Sok autóst menthetnek meg a csomagtartóban kényelmesen elférő pumpa.

 

Ingyenes, mégsem mindig elérhető

 

Az autóspumpa ugyan nem kötelező alapfelszerelés, a KRESZ sem tesz említést róla, de egy rutinos kocsi tulajdonosnál kötelező. Bármilyen élethelyzetben előfordulhat defekt, de az is kiderülhet, hogy leeresztett autónk egyik kereke. Ha például oldalra húz a jármű, akkor minden bizonnyal alacsony a nyomás. Az autóspumpával azonban percek alatt javíthatunk a helyzeten. Ajánlott rendszeresen ellenőrizni a nyomást a kerekekben, hiszen ha nem megfelelő, nehezebb vezetni, és a gumiabroncs is tönkremehet. A legtöbb benzinkúton ingyen ellenőrizhetünk, és akár kérhetünk is utántöltést a benzinkutaknál, de sajnos nem mindig van töltőállomás a közelben. Manapság pedig az is gyakran előfordul, hogy ez a szolgáltatás nem működik a kutaknál. Hiába van ingyen, ha a kutas segít, ne feledkezzünk meg a borravalóról.

Az autó abroncsának leeresztése

Nyomás alatt

 

Azt mindenki megtanulja a jogosítvány megszerzésekor, de gyakran gyorsan el is felejti, hogy az abroncsok előírt keréknyomásának ellenőrzése milyen fontos. A rosszul feltöltött kerekek miatt gyorsan használhatatlanná válnak a gumik, rengeteg autós járt már pórul ilyen miatt. Rossz nyomásértékkel gyorsan tönkremennek az abroncsok. Az autónkra jellemző, kötelező értékeket gyártótól függően kell keresni a járművünkön.  Legtöbbször az ajtóoszlopokra ragasztva, vagy a tankoló nyílás fedelének belső felén találjuk meg. Ha valamiért nem leljük meg a forrást, kérjük a márkaszerviz segítségét. Válasszunk kézi pumpát, lábpumpát, kerékfújó kompresszort, sűrített levegős kerékfújó pisztolyt, mindegyik hasznos kiegészítője lesz a kocsinknak. Mindegyik elfér a csomagtartóban, és megéri a befektetett pénzt is.