AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autós hidegben is felel a környezetért

Az autózás erősen környezetszennyező tevékenység, amely nem csak a városok levegőjét rontja meg erősen, de egyéb – az autózásnál használt vegyszerek alkalmazásával is – extrém és folyamatos környezeti terhelést jelent.

Télen is vigyázzunk a környezetünkre

A téli autózás szezonális kellékei közé tartoznak a különféle fagyálló folyadékok, adalékok, mindenféle vegyszerrel megspékelt olyan anyagok, amelyeket főleg télen használnak az autósok. Az ma már talán mindenki számára magától értetődik, hogy nem engedjük a fáradt olajat a földre, nem folyatjuk az autó mosó vizet az esővizes csatornába, a kidobandó akkumulátort nem tesszük a kukába, a háztartási szemét közé és reggel nem melegítjük az autónkat hosszú perceken keresztül a ház előtti parkolóban, de még a hűtővizet sem engedjük az aszfaltra. De mi az, amit télen nem szabad a környezet védelme miatt?

Autós környezetvédelem

 

A téli környezetvédelem fő szabályai

Az egyik legfontosabb szabály a téli autózásnál, hogy az ilyenkor nagy mennyiségben felhasználásra kerülő különféle fagyálló folyadékokat is zárt rendszer szerűen kezeljük. Ez annyit jelent, hogy nem engedjük ezeket a földre és nem ürítjük őket a normális csatornába. Talán kevesen gondolnak erre, de a helyes viselkedéshez tartozik az is, ha nem a fagyállóval felerősített ablakmosóval tisztítjuk az ablakot, hanem inkább előtte kefével, szivaccsal, vagy ha szükséges jégvakaróval látunk a szélvédő felszabadításához. Egészen konkrétan: csak annyit és annyiszor használjuk például a szélvédő mosó folyadékot, amennyiszer feltétlenül szükség van rá, hisze a szélvédőre permetezett vegyszer előbb vagy utóbb, így vagy úgy a földbe, a levegőbe kerül és károsítja a környezetünket, annak élővilágát, a saját egészségünkről nem is beszélve.