AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autópályák mintájára jönnek a kerékpárpályák

Mint az autópályákon: kereszteződések és közlekedési lámpák nélkül lehet száguldozni a német kerékpárosok számára készülő biciklis autópályákon, amelyek építésére a német szövetségi költségvetés 25 millió eurót, vagyis mintegy 7,7 milliárd forintnak megfelelő összeget szán.

Évi 100 millió euró kerékpárutakra

A német kormány úgy egyébként sem rest és mélyen a zsebébe nyúl a kerékpáros infrastruktúra kiépítése érdekében. Az eddigi évi 60 millió euró, erre a célra fordított állami kiadást idén 100 millióra emelték. (30 milliárd forint) A mostani jelentős kiadásnövelést azzal is indokolják, hogy idén ünnepelik a kerékpár 200. születésnapját, ami – az ezzel járó hírverésnek is köszönhetően – igazi reneszánszát éli Németországban. Ez azt jelenti, hogy nem csak az állam, de a lakosság is ráébredt milyen kedvező alternatívát kínál a túlzsúfolt városokban és a vidéki környezetben is a kerékpár használata az autó helyett.

Jönnek a kerékpárpályák

Viharosan terjed az E-kerékpározás

A kerékpározás felvirágozásában nem kis szerepe van az úgy nevezett E-kerékpárok viharos elterjedésének. Ez nem egyszerűen megkönnyíti a kerékpározást, főleg a hegyes-völgyes vidékeken, de jelentősen megnöveli a kerékpárosok által megtehető út hosszát, vagyis a korábbinál nagyobb kirándulások is tervezhetők kerékpárral. Olyan területek is elérhetővé válnak a városok környékén, amelyek eddig a távolságuk miatt nem voltak népszerűek a kerékpárosok körében. Ugyancsak a kerékpáros kirándulások népszerűségét erősíti, hogy az elektromos meghajtású kerékpárok nagyon gyorsan terjednek a gyermekkerékpárok között is. Ez is további távlatokat nyit a családi kirándulások előtt.