AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autónak minden kell, ami nekünk is

Megvette a csillogó-villogó autót, és egy év múlva már láthatóan fakóbb járművet talált a garázsban? Megette a karosszériát a rozsda? Ön járt már így? Akkor elmeséljük, miért nem felesleges fényűzés az autókozmetika.

 

Az autónk is megérdemli a sampont 

 

Tudta, hogy sampont a járgánynak is érdemes venni, nem csak a család hajára? Na persze nem úgy kell elképzelni, hogy a saját samponunkkal mossuk az autót is: bőven válogathatunk az autósamponok között. Ez a szer éppen arra jó, hogy védje az autó színét a kifakulástól, a karosszériát a rozsdától, a korróziótól. Könnyebben és kíméletesebben leviszi a közúti közlekedésben ráragadt koszt, mintha „leveretnénk” locsolócsővel. Kézi mosáshoz is sokféle sampont találunk.

 

Autóápolási cikkek

 

Mosópárnát minden gépjárműnek!

 

Az sem mindegy, hogy mivel tisztítjuk a karosszériát. Van a „klasszikus” szivacsnál hasznosabb eszköz is: a mosópárna. Ezt autómosásra fejlesztették ki, véletlenül sem táblatörlésre vagy mosogatásra. Mikroszálas oldala magához vonzza a port, más piszkot, és miközben hatékonyan leviszi a mocskot, kíméli is a fényezést. Végül is arclemosót is úgy keresünk, mint autótisztítót. Vigye le, ami nem odavaló, de ne marja szét a bőrünket. A kisebb karcolásokat is szépen el lehet tüntetni karceltávolítóval, ahogy a bőr apró hibáit lefedi az alapozó, a korrektor. Árulják ceruzához hasonló flakonban is, hogy könnyebb legyen használni; napfényre szárad többnyire, és a legtöbb bármilyen színű autóhoz használható. 

 

Bármi helyett be lehet vetni

 

Ha külsőről, ha belsőről van szó, találunk megfelelő tisztítószert szinte minden alkatrészre. Nagyon praktikus viszont, ha tartunk általános tisztítószert is, amellyel mindent le lehet takarítani az utastérben. Így nem olyan nagy baj, ha az autótakarítás felénél kifogy mondjuk a kárpittisztító, be lehet vetni szinte minden helyett. Érdemes körülnézni az autóápolási cikkek között, mert kicsi befektetéssel sokat megtarthat autója értékéből.