AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

LAND ROVER típus választása.

Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Land Rover alkatrészek 1947 óta készülnek az angol Rover autógyártó vállalatnál. A brit kormány nyomására az addig kizárólag luxus autókat gyártó Rover ekkor kezdte meg a Land-Rover Jeep-pek gyártását.

Land Rover alkatrészek a brit éghajlathoz

A Rover egyik mérnöke, Maurice Wilks, akinek a farmján egy a II. Világháborúból hátramaradt amerikai Williys Jeep szolgált, jutott arra a felismerésre, hogy valami hasonlóan praktikus haszonjárművet kellene gyártani a brit mezőgazdaság számára, csak a rozsdásodásnak ellenállóbbat, mert az amerikai dzsip nem nagyon bírta a párás levegőt. A még 1947 elején elkészült első Land Rover karosszériája ezért dúralumíniumból készült. A modell sorozatgyártását még ugyanabban az évben alig néhány hónappal később indították be.

Land Rover utánagyártott alkatrész kereső webáruház

Az alumínium a Land Rover titka

A Land Rover alkatrészek és az egész konstrukció esetében használt dúralumínium telitalálatnak bizonyult, mivel ez vált a modell védjegyévé. Nevezetesen a rendkívül hosszú élettartam. Ez az ötvözet ugyanis jól ellenállt a korróziónak. Igaz a Land Rover alkatrészek ennek köszönhetően háromszor drágábbak lettek. Az első széria sikerében senki sem bízott, de azért bemutatták az Amszterdami Motor Chow-n, ahol olyan sikert ért el, és annyi megrendelést hozott, hogy neki köszönhetően a cég kilábalt a háború utáni csődhelyzetéből. A márka elindult a világsiker felé, ami máig tart, és minden esély meg van rá, hogy még sokáig, hiszen a Land Rover alkatrészek minőségét a német BMW garantálja, amely mára a márka tulajdonosa lett.