AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

DACIA típus választása.

Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Dacia alkatrészek hagyományosan a francia Renault autógyár tudására és tapasztalatára alapozva készülnek. Ma már nem elsősorban Franciaországban és nem is csak Romániában.

A Dacia alkatrészek jók és olcsók

A Dacia alkatrészek a francia autóiparra épülnek, ahogy a Dacia is francia eredetű. Már a márka megszületésekor, pontosan 50 évvel ezelőtt, 1966-ban az olcsó, így a tömegek által elérhető gépjármű márkát akartak létrehozni francia támogatással Nicolae Ceaușescu Romániájában. Sikerült is, mégpedig az árának megfelelő minőségben. Az abban az időben a testvéri Romániából a KGST együttműködés keretében importált Daciákat az átvétel után újra össze kellett szerelni. Mára azonban a helyzet teljesen megváltozott. A Dacia alkatrészek minősége semmiben sem marad el a világ hasonló autóitól és a gyártás minősége is forradalmi változáson ment keresztül.

Dacia utánagyártott alkatrész kereső webáruház

A Dacia versenyképes európai autó

A Dacia mára versenyképes európai autómárkává nőtte ki magát, amelyet nem csak Kelet-Európában vásárolnak a kisebb pénzű autósok. A romániai rendszerváltást követően minden akadálya elhárult annak, hogy a Dacia alkatrészek gyártását is nemzetközivé tegyék és az autók minősége felvehesse a verseny a kontinens hagyományos márkáival. A Dacia gyár a Renault leányvállalata lett, annak minden előnyével. Az EU csatlakozást követően a Dacia alkatrészek beszállítóit is egész Európában meg lehetett versenyeztetni, ami ugrásszerű minőségjavuláshoz vezetett.