AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autó szűrőinek megfelelő cseréje

A járművünk szervizelési költségein spórolhatunk, ha mi magunk végzünk el pár karbantartási munkálatot, mint például a szűrők cseréjét.

 

A szűrők cseréje és vásárlása

 

Az autónkban az alkatrészek cseréi közül a szűrőkkel végezhetünk a legkönnyebben. Ez igényli az egyik legkevesebb szaktudást. Javasoljuk, hogy a járművekben található szűrőket, legalább évente egyszer cserélje le, mellyel megakadályozhatja azok eldugulását, és ezzel együtt az autóban keletkezhető károk kialakulását is. Minden alkatrészüzletben kaphatunk olajszűrőt, pollenszűrőt, üzemanyagszűrőt és levegőszűrőt is. A szűrők vásárlása előtt, érdemes kikérni az üzletben dolgozók tanácsát, hogy biztosan a megfelelő modell mellett döntsünk, esetleg vigyük magunkkal a már elhasználódott darabot. Ha az interneten keresztül rendelnénk meg, a régik alapján vásároljunk.

Az autó szűrője

Az olajszűrő cseréje

 

A szűrők fontos szerepet játszanak egy jármű működésében. Ezekről gyakran megfeledkezünk, mint például az olajszűrő cseréjéről. Azt gondolhatjuk, hogy a cserével nem változtatunk az autó működésén, viszont ez egyáltalán nincs így. Ez fontos szerepet játszik a motor megfelelő működésében, a teljesítményben, illetve abban, hogy annak élettartamát meghosszabbítsa, és a magas javítási költségeket elkerülhessük. Az olajszűrő, amikor az autó működésben van, végzi a dolgát, hisz ez szűri ki az olajban lévő részecskéket, mely szennyezheti, és ezáltal károsíthatja a motort. Ha ez nem működik megfelelően, több üzemanyag fog elégni, és végül az autónk javításra szorul majd, ezért ennek rendszeres cseréjére van szükség. Nem számít, hogy rövidebb, vagy hosszabb útra is megyünk, a motor használatban van, bármilyen sebességgel is közlekedünk. A motor alkatrészei dolgoznak, felmelegedhetnek, súrlódhatnak, melynek oka, hogy nem jut közéjük elegendő kenőanyag. Az elhasználódásuk elkerülése érdekében szükség van arra, hogy járművünkben mindig legyen elegendő motorolaj, ami megakadályozza a szén keletkezését, illetve a szűrő épségére is, ami lehetővé teszi az olaj tisztaságát és a megfelelő mennyiség eljutását az alkatrészek közé, hisz csak így fogjuk a legjobb teljesítményt elérni, amit az autótól elvárunk. A csere során az olajtartályból engedjük ki az olajat, amit az autó alján megtehetünk. A leengedés előtt, mindenképp győződjünk meg róla, hogy az autó lehűlt, és az olaj sem forró. Az új szűrő felhelyezését megelőzően, tisztítsuk meg a körülötte lévő területet.