AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az autó biztonságos elindítása indítókábellel

Amikor az akkumulátor leáll, akkor a lehető leghamarabb újra kell indítani azt, hogy mihamarabb újra az úton lehessen. Nagyon fontos tudni, hogy hogyan kell biztonságosan elindítani az autót még akkor is, ha már rendelkezik egy jó minőségű indítókábellel. Az indítókábelek különböző hosszúságúak és bár a hosszabbak kényelmesebbek, mégsem olyan hatékonyak, mint a rövidebbek, mivel az energia túl messzire van ahhoz, hogy az egyik autóból a másikhoz érjen és helyesen induljon el az autó.

 

Tippek az elindításhoz

 

Az első lépés afelé, hogy újra elinduljon az autó az, hogy talál egy másik autótulajdonost, aki hajlandó segíteni önnek az újraindításban. A biztonság az elsődleges szempont, tehát ha az egyik kábel már rá van csatlakoztatva az egyik autó akkumulátorhoz, akkor emlékezzen, hogy a kábel elektromosságot szállít, tehát ne érintse meg azt. Nem ritka, hogy szikrákat szórjon az indítókábel, amikor érintkezésbe kerül az akkumulátor terminállal, ezért valamilyen védelmet a szemén is viseljen. A működő autónak az ön autójával szemben kell parkolnia, de semmiképp sem szabad érintse a két autó egymást. A kéziféket mindkét kocsiban be kell húzni, hogy egyik se mozduljon el magától. Kapcsolja ki mindkét autót és helyezze az indítókábeleket a földre, majd nyissa fel mindkét autó motorháztetejét és keresse meg az akkumulátorok termináljait.

Az autó indítókábele

Az utolsó simítások

 

Csatlakoztassa a piros pozitív véget az akkumulátor (+) kapcsaihoz, majd mozgassa egy kicsit, hogy ellenőrizze megfelelően oda van-e csatlakoztatva. Ezután csatlakoztassa a piros pozitív véget a másik oldalon, és csatlakoztassa működő autó termináljához. Ezután csatlakoztassa a fekete negatív véget a működő akkumulátor kapcsához. Ahelyett, hogy a másik fekete negatív véget a (-) csatlakozóhoz kapcsolja, csatlakoztassa inkább a festék nélküli fém alkatrészhez a motorblokkban. Ez fogja biztosítani azt, hogy az elindítás biztonságos legyen. Ezek után elkezdheti az újraindítást, ha minden csatlakozó a helyére került. Indítsa el a működőképes autót és várjon 1-2 percet, ha szükséges vagy többet, ha az akkumulátor idősebb. Próbálja elindítani az autóját, és hagyja, hogy a működő autó 1-2 percig fusson, mielőtt újra próbálkozik. Ha sikerült az elindítás, akkor távolítsa el az indítókábeleket, de ügyeljen arra, hogy a végeik semmiképp se érjenek egymáshoz. Végül, vigye el az autót egy tesztvezetésre, és ha minden rendben, akkor útnak indulhat.