AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az Audi sem lesz ott jövőre Detroitban

Német ászok nélkül rendezik meg jövőre a Detroit Auto Show-t. Az USA legnagyobb autóipari kiállítása sorra veszíti el a nagy cégeket. 2019-ben az Audi sem lesz ott, lemondta a részvételt.

 

A hátteret ismerve nem meglepő a németek reakciója

 

Egyre nagyobb slamasztikába kerül a Detroiti Autószalon; a jövő januárban megrendezésre kerülő Detroit Auto Show-t egyre többen mondják le – már most elég hiányos a kiállítólista. A Mercedes-Benz és a BMW már régebben jelezte a részvétel lemondását, viszont az Audi nyilatkozata nagy meghökkenést keltett. Elég nyilvánvaló az összefüggés az USA-ba érkező acél- és alumínium-importra kivetett védővám és a német gyártók visszahőkölése között, ugyanis ez idáig az amerikai kiállítás volt számukra az egyik legfontosabb platform. Egyre inkább világossá válik Donald Trump azon törekvése, miszerint az amerikai gyártókat hozná helyzetbe, főként a német autógyártókkal szemben. Az Audi illetékesei persze cáfolják ezt az indoklást. Elmondásuk szerint a távolmaradás csak egyszeri dolog; most csak azért nem vesznek részt, mert a kiállítás nem a gyártó termékbevezetési ciklusára esik, azaz nem tudnának igazi újdonsággal előrukkolni. Annyival alátámasztható a magyarázat, hogy a világbemutatókat a gyártók többsége a tavaszi Genfi Autószalonra időzíti.

 

Audi Detroit Auto Show

 

Évek óta tart a mélyrepülés

 

A szakértők megkérdezése alapján az is meglehet, hogy a német lemondási tendencia a Detroiti Autószalon végét jelenti majd. Ugyanis nem csak a németek, de az elmúlt években már elmaradt a Mazda, a Mini, a Volvo, a Porsche, a Mitsubishi, a Jaguar és a Land Rover is – főként átcsoportosított marketingköltségekre hivatkozva. Az amerikai rendezvény szervezői, a Detroiti Autókereskedők Szövetsége úgy nyilatkozott, hogy már folynak a show felépítését átalakító munkálatok, és garantálják, hogy meg fogja érni a kiállítóknak részt venni rajta.