AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Arcfelvarrásnál többel rukkolt elő a Toyota Yaris

A Toyota Yaris 2011 óta a piacon lévő 3. generációja több mint arcfelvarráson esett át, és április 24-től jelentősen felfrissült külsővel és feljavított biztonsági felszereléssel lesz hozzáférhető az autópiacon.

Nagyobb motor és 900 új alkatrész

Amikor azt mondjuk, hogy itt nem egy szokásos faceliftingről van szó, hanem komoly átalakításról, akkor főleg arra gondolunk, hogy nem kevesebb, mint 900 új alkatrészt szereltek be a Toyota Magyarországon is méltán népszerű kisautójában. A 3 és 5 ajtós változatban kínált kocsit most egy új, a korábbi 1,33 literes motornál nagyobb, 1,5 literes erőforrással látták el, amely 111 lóerőre képes. 136 Nm 4400 fordulatszámon. A 6 sebességes váltóval felszerelt motort érdemes mindig a megfelelő fokozatban hajtani ahhoz, hogy a katalógusban jelzett 4,8-5,0 literes fogyasztás közelében maradhassunk. A tesztek azt jelzik, hogy autópályával (120km/h) kombinált, városon kívüli és városi forgalomban a motor inkább 5,8 litert fogyaszt 100-on.

Itt az új Toyota Yaris

Nagyobb fordulatszámon kissé hangos a motor

Azt azonban nem lehet elhallgatni, hogy a másfél literes új motor nagyobb fordulatszámon megmutatja az ereje mellett a hangját is. Az nem számít újdonságnak, hogy a Toyota Yaris vevők körében a hibrid változat megelőzi a tisztán benzinest. Eddig Németországban a vevők 60 százaléka a hibrid mellett döntött. A gyártó most azzal számol, hogy ez az arány fel fog emelkedni a 70 százalékra. Itt a kereskedők abban bíznak, hogy a 3,3-3,6 literes együttes fogyasztás mellett a 3000 eurós, a hibrideknek járó, államilag támogatott árkedvezmény is jó hatással lesz az eladásra, amelynél a bázis ár a 12 ezer euró környékén van.