AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Amit érdemes megjegyezni a gyújtógyertyákról

Nagyon sok esetben az átlagember nem tudja, hogy igazából mivel is áll szemben, amikor először autótulajdonos lesz. Sokszor nem egyértelmű, hogy melyek a jármű azon részei, amelyek folyamatos odafigyelést igényeknek, és melyek azok, amelyek meghibásodására kevésbé kell számítanunk. Amíg mindezt megtanulja az ember, addig folyamatosan fennállhatnak olyan kellemetlenségek, amelyekkel számolnia kell új autótulajdonosként.

A gyújtógyertya cseréje

A gyújtógyertya időszakos cseréje tökéletes példa lehet arra, hogy mivel állhat szembe egy új autótulajdonos. Sokszor nem egyértelmű, hogy az olyan részeket is cserélni kell, mint amilyen a gyújtógyertya. A hűtővíz, vagy az ablakmosó folyadék újratöltésének szükségessége sokkal egyértelműbb, mint például az említett alkatrész kicserélése. Mivel elsődleges szerepe, hogy begyújtsa a benzint a motor indításához, elengedhetetlen, hogy tökéletesen funkcionáljon. Ellenkező esetben nem fog beindulni az autó. Tanácsos, ha folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk ezt a részt, és figyeljük, hogy mikor kezd kiégni. Amikor úgy látjuk, hogy már nem sok van hátra, akkor tanácsos behelyeznünk az újat, mielőtt az út szélén ragadnánk. Ha azonban nem így járunk el, és az út szélén ragadtunk, telefonos segítséget kell hívni. Viszont meg is lehet előzni az ilyen kellemetlen helyzetek kialakulását, mégpedig oly módon, hogy előzetesen beszerezzük az új gyújtógyertyát, hogy amikor kiég a régi, tudjuk is gyorsan feltenni az újat. Ha ilyen előrelátóak vagyunk, akkor sok fáradtságtól megkímélhetjük magunkat.

Amit megjegyezhetünk a gyújtógyertyákról

A gyújtógyertya meghibásodásai

Azonban nem csak az elhasználódás válthatja ki a meghibásodást. Nagyon sokszor más dolgok a felelősek azért, mert nem működik megfelelően ez a szerkezet. Nagyon gyakran a különböző lerakódások az okozók, és ahhoz, hogy ezeket eltávolítsuk, szükség van bizonyos vegyszerekre is. Azonban, ha makacs és eltüntethetetlen lerakódásokról beszélünk, akkor elkerülhetetlen lesz az egész rendszer cseréje, ugyanis nem lehet már megoldani a problémát. Ha ez így van, akkor a legerősebb marószer sem hozza már helyre a hibát. A második gyakori probléma a mázasodás. Ez az a jelenség, amikor mázréteg alakul ki a szigetelőcsúcson, és ez ellehetetleníti a használatot. Kevésbé gyakoriak azok az esetek, amikor a túlerőltetéstől megrepednek, vagy eltörnek a kényesebb részek. Ilyenkor nem tanácsos forrasztással próbálkozni, mert úgy sem bírja majd úgy sokáig.