AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Amikor egy pickup világrekordot dönt – repülésben!

Mégis milyen az, amikor egy pickup világrekordot dönt, 115 méteres ugrással, lényegében jó nagyot repülve. Hogy bírja ezt az autó, na és persze a sofőr?

 

Csaknem egy évig készültek az ugrásra

 

Csak hogy el tudjuk képzelni, miről is van szó, gondoljunk arra, hogy egy futball stadion közepén ülünk és egyszer csak azt látjuk, hogy egy amerikai pickup átrepül az egész pálya felett, sőt még jóval többet tesz meg a levegőben, mielőtt földet ér... Nos, éppen ezt csinálta meg Bryce Menzies, aki 115 métert repült az autójával, látszólag könnyedén. Persze csak látszólag, hiszen Menzies egy teljes évig készült a rendkívüli mutatványra, sokat gyakorolt és az autót is rendesen fel kellett készíteni a szokatlan igénybevételre, a szerviz keményen megdolgozott a sikerért.

Egy pickup világrekordot dönt repülésben

 

Azért ez egy komolyan átalakított pickup

 

Menzies rendszeresen versenyez a pickupjával egy amerikai bajnokságban, a Lucas Oil Off Road Racing sorozatban. Ezek a pickupok 800 lóerősek, minden felesleges alkatrészt leszerelnek róluk a súly csökkentése érdekében, a felfüggesztés rugói viszont rendkívül nagyok, hogy a kocsi jobban bírja a strapát. A versenyen az autók nem csak előzgetik egymást, sőt néha le is szorítják, hanem gyakran ugranak is - persze messze nem akkorát, mint a Guinness rekordkísérlet közben Menzies. Ehhez szükség volt egy komoly pályára és két nagy rámpára az ugráshoz, ezeket egy vadnyugati kísértet faluban építették fel, hogy a szponzorok reklámjai jól érvényesüljenek. Az autót biztosan kezelésbe veszi a szerviz, Menzies viszont úgy tűnik szerencsés volt és a veszélyes mutatvány ellenére megúszta a kórházat. 

Világrekordot dönt egy pickup repülésben