AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az alumínium felni nem csak szép

Tévedés, hogy az alufelni csak az autós piperkőcök, vagy a volán mögött vastag pénztárcával feszítők hobbija lenne, semmi jelentősége nincs, hogy régi acél, vagy új és divatos alumínium felni gurul-e az autó alatt.

Az alufelninek van funkciója

 

Az alufelni az első ránézésre tisztán dizájn, szépészeti funkcióit mutatja meg, hiszen a szivárvány minden színében kapható és formagazdagsága is végtelen. Van küllő szerű és van olyan is, amely a repülőgép propellerére hasonlít. Egy szó, mint száz, felvidítja a szemet és feldobja az autó küllemét. De nem csak erről van szó. Az alumínium felni elsősorban könnyebb, mint a hagyományos acélfelni, amit nem kell magyarázni, miért fontos az autózásban. Természetesen energiát és így üzemanyagot is megtakarítunk, ha néhány kilóval kevesebbet gyorsítunk és fékezünk több tízezer kilométeren keresztül. A sok kicsi sokra megy.

Alufelni autójához kedvező áron

Nem csak energiatakarékos az alufelni

 

Az alufelni azzal, hogy könnyebb nem csak egyszerűen energiát, üzemanyagot és így pénzt takarít meg – még akkor is, ha megvenni drágább – a gazdájának, de ugyancsak a kisebb súlya miatt, jóval kisebb mozgási energiát generál, ami a futómű, a karosszéria és természetesen az utasok szempontjából is nagyon fontos. Az út egyenetlensége, a gödrök és a kitüremkedések, minden egyéb erő, ami a kerékre hat, a futóműbe épített lengéscsillapítók és rugók segítségével amortizálódik. Könnyű megérteni, hogy egy nehezebb felni, tehát egy nagyobb tömegű kerékre ható egységnyi erő, nagyobb energiával nyű mindent, ami vele érintkezik, az energiáját átveszi, vagy amortizálja. Tehát nem mindegy, hogy egy gödörbe nehezebb, vagy könnyebb kerékkel hajtunk-e bele. Ez is ott lebegjen a szemünk előtt, amikor az alu felnik között válogatunk.