AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Karburátor úszó választása.


A karburátor úszó a motor megfelelő működéséhez hozzá járul. Az úszóhoz kapcsolódik a tűszelep, és működés során az úszóházban benzin található.

Karburátor úszó és úszóház ellenőrzése és karbantartása

A karburátorhoz tartozó úszóházat ki lehet venni, de vigyázni kell arra, hogy az úszó ki ne essen. Ha azt tapasztalja, hogy az úszóházban maradt még benzin, akkor azt nyugodtan kiöntheti. Ezt követően tiszta kézzel alaposan ki lehet takarítani az úszóházat. A benzin csonkra dugjon egy tiszta csövet, és szájjal fújjon bele. A levegő csak abban az esetben fog akadálytalanul áramolni, ha a karburátor úszója lefelé áll. De ha megfordítja, akkor teljesen le kell záródjon, és picit sem sziszeghet. Az úszó ellenőrzése során fontos, hogy oda figyeljen arra, hogy az alkatrész ne legyen meggörbülve, valamint ne legyen horpadt, vagy esetleg lyukas. Ha az úszó megrázása során azt észleli, hogy lötyög benne a benzin, akkor biztos lehet abban, hogy az alkatrész lyukas. 


Keresse meg az autójához megfelelő karburátor úszót: 


Karburátor úszó tulajdonságai és vásárlása

A karburátor úszó tömítés nélküli teteje 27 mm, de használat során +/-1 mm eltérés még nem okoz gondot. Az úszószint és a tűszelep első nyelvecskéje közötti távolság 33 mm kell, hogy legyen. Csak abban az esetben kapjuk meg ezt méretet, ha a felhelyezés során az úszóhólyagok szárai nem deformálódtak el. A karburátorhoz tartozó úszót, úszóházat megvásárolhatja azt alkatrészeket forgalmazó üzletekben, webáruházakban. A vásárlás során mindenképp figyeljen oda arra, hogy milyen márkájú motorra szánja az alkatrészt, valamint a termék pontos méreteit is ajánlott ellenőrizni. Az alkatrész felszerelése nem igényel komolyabb szaktudást, csupán figyelmesen és pontosan kell dolgozni, de ha lehetősége van, akkor érdemes szakemberhez fordulni.