AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Részecskeszűrő választása.


A kipufogó részecskeszűrő a kipufogó egyik nagyon fontos alkatrésze ugyanúgy mint például a kipufogó könyök vagy a hővédő lemez. A kipufogó az az alkatrész az autóban, amely lehetővé teszi, hogy a hajtóműből távozó égéstermék a szabadba tudjon távozni, ha pedig ez nem történik meg, akkor olyan kellemetlenségekkel kell szembenézni, mint például a hangos zaj vezetés közben, az üzemanyag fogyasztás növekedése, valamint az autó teljesítményének csökkenése.

Mi is az a kipufogó részecskeszűrő?

A kipufogó részecskeszűrő az az eszköz, amely eltávolítja a dízel részecskéket, a kormot vagy a kipufogógázt a dízelmotorokból. Ezek a részecskeszűrők általában eltávolítják a korom 85% százalékát, de némely körülmények között az eltávolítás hatékonysága akár elérheti a 100%-ot is. Vannak olyan kipufogó részecskeszűrők, amelyre egyszer használatosak, és ki kell cserélni őket ha elég hamu halmozódott fel, vannak viszont olyanok is, amelyeket úgy találtak ki, hogy égesse el a felhalmozódott hamut és kormot egy katalizátor segítségével vagy egy üzemanyag-égetővel. 


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogó részecskeszűrő alkatrészt:


A kipufogó részecskeszűrő cseréje és az utángyártott alkatrészek

A kipufogó részecskeszűrő cseréje igen egyszerűnek tűnhet, viszont mégis érdemes egy autószervizhez fordulni abban az esetben, ha meghibásodik, hiszen ehhez az eljáráshoz rendelkezni kell a megfelelő tapasztalattal illetve eszközökkel és szerszámokkal is. Ha a kipufogó részecskeszűrő elromlik, akkor nincs lehetőség a javításra, tehát be kel szerezni egy új alkatrészt, vagy egy utángyártottat, amely sokkal olcsóbb az eredetinél. Az utángyártott kipufogó részecskeszűrők ráadásul kinézetre és minőségben is megegyeznek a az eredeti termékekkel, ezért manapság egyre többen fordulnak ezekhez az utángyártott alkatrészekhez.