AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autó ajtóbehúzó választása.


Autó ajtóbehúzó segítségével tudják az autóban ülők az ajtót behúzni és – ha ez kellő energiával zajlik – be is csapni, mivel az autók ajtajainak nagy részét erősen berántva, zajosan becsapva kell becsukni.

Az autó ajtóbehúzó szerepe

Az autó ajtóbehúzó, az autó kilincstől eltérően semmi másra nem alkalmas, mint arra, hogy az autó ajtaját belülről behúzzuk vele. Ennek megfelelően gyakran a karosszériából kivágott nyílás, vagy csak egy kiálló kapaszkodó, fogó formájában jelenik meg. Ebből adódóan vele a már behúzott, vagy becsukott ajtót kinyitni nem lehet. Azzal, hogy a kilincs mellett, vagy helyett alkalmazzák, egyrészt tehermentesítik a kilincset, másrészről kikényszerítik az ajtó becsapását belülről, amivel automatikusan elérhető, hogy az kellő biztonsággal záródjon. 


Keresse meg az autójához megfelelő autó ajtóbehúzó alkatrészt:


Az autóbehúzó kényelmi és biztonsági elem is

Az autók ajtajának zárszerkezete úgy van kialakítva, hogy kisebb erővel bezárni ne lehessen, amivel elkerülik, hogy a csak behajtott, tehát a zárszerkezet által nem rögzített ajtó a bezárt ajtó benyomását keltse. Az autó ajtaja, ha nem csapjuk be kívülről, vagy nem húzzuk be elég keményen belülről, nem záródik be, legfeljebb a zárszerkezete beakad annyira, hogy kilincs nélkül már nem nyitható, de még végleges állapotában nem lett rögzítve. Ezt csak akkor lehet elérni, ha jelentős erővel, kellő hanghatást keltve becsapjuk, aminek nagy szerepe van abban, hogy a bent ülők, vagy az ajtót kívülről bezárók a hang alapján is meg tudják állapítani, hogy az ajtó záródott-e.