AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nagyteljesítményű féknyereg választása.


Nagyteljesítményű féknyereg gondoskodik a fékrendszerből arról, hogy a tárcsafékhez a fékbetét a kellő erővel szoruljon hozzá, hogy a létrejött súrlódási erő kellő fékezőerővé tudjon alakulni.

A nagy teljesítményű féknyereg felhasználási területe

Nagyteljesítményű féknyergeket olyan nagy teljesítményű fékrendszerekben alkalmaznak, amelyek az autók extrém sebességéhez és nagy tömegéhez elengedhetetlen, az átlagosnál nagyobb fékhatás létrejöttéhez szükségesek. A nagy teljesítményű motorokkal felszerelt, nagy sebességgel közlekedő prémium kategóriás autókat is meg kell álltani időnként, amihez a szokásos teljesítményű fékrendszerek nem elegendőek. A nagyobb fékezőhatáshoz, nagyobb hidraulikus munkahengerekre és az azok által közvetített extrém erő átadására alkalmas féknyergekre van szükség.


Keresse meg az autójához megfelelő nagy teljesítéményű féknyerget:


A nagyteljesítményű féknyereg cseréje

A nagy teljesítményű féknyereg erősebb igénybevételnek van kitéve, mint a normál társai. Ez annak ellenére is kopásához és elhasználódásához vezethet, hogy egyébként az alkatrész erre fel van készülve. Tervezésekor és anyagának megválasztásakor, a gyártása közben is, extrém minőségi követelményeket tűznek ki a nagyteljesítményű féknyereg elé. Mégis ha elhasználódik, a többi , átlagos féknyereghez hasonlóan ki kell cserélni. Ilyenkor azonban körültekintően kell eljárnunk és vigyáznunk kell arra, hogy az autónk márkájának és típusának megfelelő nagyteljesítményű féknyerget szerezzünk be.