AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Toronyösszekötő választása.


Toronyösszekötő gondoskodik a kormányszerkezetben a karosszéria jobb úttartásáról, arról, hogy éles kanyarban és nagy sebesség mellett a karosszéria ne csavarodjon el a futóműhöz képest.

Az első toronyösszekötő működése

Általában gyors autók, vagy tuningolt járművek közkedvelt alkatrésze a toronyösszekötő, amely a két első felfüggesztést köti össze egymással. A toronyösszekötő segítségével a tornyok stabilabbak maradnak, a karosszéria pedig kevésbé csavarodik meg oldal irányban.


Keresse meg autójához megfelelő toronyösszekötőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kanyar során az egyik oldalra nehezedő nyomás megoszlik a két torony között, így a kormányozott kerekek sokkal kedvezőbb pozíciót vehetnek fel, ami jól érezhetően stabilabbá teszi az autót, nagyobb sebességgel lehet a kanyarokat bevenni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A hátsó toronyösszekötő

A hátsó toronyösszekötők a hátsó tornyokat kötik össze, növelve ezzel az alváz merevségét, ellenálló képességét a kanyarodáskor. Az alváz kisebb csavarodásával csökken az úgynevezett alulkormányzottság esélye és lényegesen javul a jármű menetstabilitása éles fordulat esetén is. A túlkormányozás abban jelentkezik, hogy az autó hátsó kerekei nagyobb íven fordulnak, mint az elsők, ezért a hátsó futómű megcsúszik, - ahogy mondani szokás – megdobja a farát. Ez veszélyes, mert megszűnik a kerekek és az aszfalt közötti kapcsolat, a vezető könnyen elveszítheti az uralmát a jármű fölött.