AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

AL-KO

AL-KO lengéscsillapítók 

 

Az AL-KO lengéscsillapítók a monoblokk rendszernek köszönhetik kivételes teljesítményüket. Kiváló tapadást biztosítanak, ezért fékezéskor várhatóan rövidebb a fékút, egész úton egyenletes nyomást tartanak fenn a kamrák öntisztító rendszerével, aminek jótékony hatása a nagy teljesítmény a stabil hőmérséklet és alacsony súrlódás mellett. Központi irodáját Spanyolországban, Abadiano-ban (Biscay) találjuk. 1975-ben kezdődött a vállalat története, 1995 és 2001 között két felújításon is átesett, így alapterülete mára már több mint 16.000 m2.

 

Keresse meg az autójához megfelelő AL-KO lengéscsillapítót:

Irány a bolt
 
AL-KO lengéscsillapítók

 

Ezekben a gyárakban a lengéscsillapítók gyártását kis és közepes sorozatokban egyaránt végzik. Az AL-KO lengéscsillapítói remek megoldást nyújtanak a szervizeknek, hiszen biztonságosak és kényelmesek egyaránt, mindemellett javítják a járművek menettulajdonságait. Ez a jármű vezetőjének a legfontosabb, hiszen nagyobb biztonságot érhet el vezetés közben.

 

Az AL-KO Record-ot Spanyolország vezető lengéscsillapító gyártójaként tartják számon

 

A vállalat széles választékot biztosít lengéscsillapítók és felfüggesztés elemek piacán. A kitűnő mérnöki munkáiknak köszönhetően olyan úttörő technikai megoldásokat biztosítanak, melyek maximálisan kielégítik a vásárlók igényeit. Ennek is az eredménye, hogy összes gyártó egységében kutató és tesztelő létesítmények, valamint bővítések és felújítások munkálatait rendelte el. Ettől még a kis sorozatok gyártásának esetén is hatékony, rugalmas és jövedelmező gyártást remél.

 

AL-KO alkatrészek

 

Az AL-KO minőségi sikerének titka - cégtörténet, vélemények

Egy járműben a lengéscsillapító a rugózott és a rugózatlan tömeg közötti összeköttetésként működik. A rugózatlan tömeg reagál az út egyenetlenségeire. 12 Hz feletti frekvencia ingadozások figyelhetők meg. A lengéscsillapító csökkenti és megakadályozza a rugózott tömeg teljes áttételét. Tulajdonképpen lehetetlen lenne lengéscsillapító nélkül vezetni, mivel a jármű nem lenne képes ezeket az ingadozásokat csökkenteni. A lengéscsillapító feladata, hogy a mozgási energiát hőenergiává alakítsa. Az Abadiano Technikai Kiválósági Központot olyan kutatási üzemekkel szerelték fel, melyek laboratóriumi körülmények között is képesek reprodukálni a felfüggesztések viselkedésmódját különböző körülmények között. A gyártási folyamatok lehetővé teszik, hogy a rugalmas, részben automatikus folyamatokat és nagymértékben automatizált eljárásokat is előállítsanak. Az AL-KO folyamatosan teszteli termékei megbízhatóságát biztosító R&D technológiáját, hogy az mindig pontos és tartós működést biztosítson. A vállalat nem csak személygépjárművek alkatrészgyártásában jeleskedik, egy vezető busz és teherautó pneumatikus lengéscsillapító gyártók által is elismert cég. Már 1996 óta alkalmazza az ISO 9000 szabvány által hitelesített minőségbiztosítási rendszerét. Az abadianoi központban robotokat alkalmaznak az automatizált folyamatokhoz. A nyersanyag raktár is automatizálva van, mely a különböző alkatrészeket és a termékeket folyamatosan ellenőrzi, így tudja megoldani a vállalat a rugalmas termelést és hatékony szállítást egyszerre, ennek segítségével az AL-KO percek alatt tudja készletezni a gyártáshoz szükséges lengéscsillapító-alkatrészeket. Az AL-KO Record kínai, Fenghua székhelyű leányvállalattal is rendelkezik, ez specializálódott az autók és sport felfüggesztések, könnyű vontatók és lakókocsik lengéscsillapítóinak előállítására. Ebben az új, 6.500 m2-es gyárterületen úgy optimalizálták a gyártási folyamatot, hogy lefedje a lengéscsillapítók kínálatát az AL-KO minőségével fémjelzett versenyképes termékekkel.