AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Adalékok benzin és dízel üzemű autókhoz

Adalékok miért kellenek? Az üzemanyag és kenőanyag zárt rendszerének megbontása nélkül tisztítható a motortól kezdve sok más nehezen hozzáférhető alkatrész. Javítható a rendszer működése és teljesítménye.

A leggyakoribbak az üzemanyaghoz és a motorolajhoz tölthető adalékok.

A benzinben, dízelolajban eleve vannak bizonyos célt szolgáló összetevők, a különböző üzemanyagtöltő-láncok arra törekszenek, hogy a vevő elégedett legyen. Így van ez a motorolajok gyártóival is. De autó és autó, motor és motor különbözik, mindegyik pillanatnyi igényeivel nem tudnak számolni. Ráadásul adalékokat nem csak az üzemanyaghoz, illetve a kenőanyagokhoz kínálunk. Szinte mindenhez hozzá lehet tenni olyan vegyi anyagot, ami az adott rendszer működését annak megbontása nélkül is javítja.

 

KERESSE MEG AUTÓJÁHOZ szükséges adalékokat ÉS RENDELJE MEG ORSZÁGOSAN KEDVEZŐ ÁRON!
Adalékok ismertetése

Adalékok fajtái

Az üzemanyagba olyan adalékot célszerű keverni, amely javítja a motor működését – például azzal, hogy kitisztítja, kikormozza, a kokszos lerakódástól mentesíti azt. Vagy éppen a motorolajat óvja meg az elöregedéstől, a viszkozitás csökkenésétől, a felvizesedéstől. A gázolajnál fontos, hogy a motort ne kormozza el, télen se rakódjon ki a paraffin (dermedésgátló), induljon könnyen a gép és maradjanak minél tisztábbak a hengerek. Ezt szolgálják a dízeladalékok. Tudni kell, hogy a gyári beállítások eleve bizonyos fajtájú motorolajhoz és üzemanyaghoz igazodnak, ezt adalékkal elállítani felesleges, de bizonyos futásteljesítmény után, a motor működésének apró változásait észlelve jól tudunk korrigálni, elsősorban szakember tanácsára és segítségével. A szervizben mindig kérdezzünk rá: jelen állapotában megkíván-e a kocsink valamilyen adalékot, és ha igen, milyen sűrűséggel. Mert adalék igazán sokféle van.

Adalékanyagok a kocsink  szolgálatában

A szélvédőmosóhoz azért töltünk téli összetevőt, hogy az ne fagyjon meg. Minél töményebb, annál fagytűrőbb. A hűtőrendszerbe a fagyállón kívül tisztítás és tömítés céljával is tölthető adalék. De a váltóolaj öregedését is gátolhatjuk megfelelő összetevő hozzáadásával. Az autójukat igazán ismerők és szeretők tudják, hogy adalékkal javítható a sebességváltó működése, kitisztítható a hidrotőke vagy az AGR-szelep, kimosható a részecskeszűrő, a nanoszűrő, benzines járműben tisztítható a fojtószelep. Könnyebben működtethető a szervokormány, felfrissíthető a fékolaj. A gyártók fantáziája gazdagabb, mint a legtöbb autósé, ezért az adalékok vonatkozásában legjobb a szerviz szakemberével, a szerelőnkkel konzultálni.

 

Alkatrészek akár 45% kedvezménnyel - Kovács Autóalkatrész Webáruház - Irány a bolt!