AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A gumiabroncsok rendszeres ellenőrzésének fontossága

Hogyha valakinek autója van, akkor elengedhetetlen, hogy néha alaposan átnézze, hogy melyek azok a részek, amelyek meghibásodtak, vagy elrégiesedtek. Ez egy olyan feladat, amelyet egy hozzáértő ember otthon is el tud végezni, azonban hogyha nem ért hozzá, akkor tanácsos egy szakértő segítségét kérni.

 

Hogyan ellenőrizzük?

 

Hogyha ilyen jellegű tevékenységekről van szó, akkor a legjobb, hogyha előre gondolkozunk: minden hosszabb út előtt alaposan le kell ellenőriznünk, hogy az autó megfelelően működik-e, és nincs-e valahol olyan meghibásodás, amire nem számítottunk. Hogyha nem tudjuk elvégezni ezeket az ellenőrzéseket, akkor a legjobb döntés, hogyha szervizbe visszük az autót, és csináltatunk egy ellenőrzést és tesztet, hogy az valóban jól működik-e. Igaz, hogy ez pénzbe kerül, de akkor is sokkal jobb, mintha egy idegen országban robbannánk le, éppen a szabadságunk közepén, és ott kellene szerelőt keresnünk. A legalapvetőbb dolgok, amelyeket figyelnünk kell ilyenkor, az a fékek, a motor és a kerekek épsége. Ez utóbbi nagyon fontos, és nagy odafigyelést igényel. Előfordul, hogy menet közben nem tűnik fel, de az abroncsok annyira elkoptak, vagy felpúposodtak, hogy az autó nem bírna már ki egy hosszabb utazást. Ilyenkor pedig nem mindig van az embernél egy pótkerék pluszban, úgyhogy mindenképpen előre kell gondolkoznia, hogy meg tudja előzni az ilyen fajta kellemetlenségeket.

Az autó gumiabroncsának karbantartása

Mikor van szükség a cserére?

 

Hogyha azt tapasztaljuk, hogy a kerék nincs megfelelő állapotban, akkor haladéktalanul változtatnunk kell a helyzeten, és kicserélni azt. Ezt elvégezhetjük mi is, azonban a legbiztosabb az, hogyha szerelőre, vagy egy hozzá értő emberre bízzuk a feladatot. Viszont a gumiabroncsok cseréje nem csak abban az esetben ajánlott, hogyha már meghibásodott, hanem akkor is, amikor változik a kinti időjárás. A téli hónapokban ugyanis téli gumit kell beszereznünk, és a nyáriakban pedig nyárit. Ez fontos lehet nem csak a mi biztonságunk szempontjából, hanem másokéból is. Amennyiben nem figyelünk erre, nagyon könnyen bekövetkezhetnek olyan balesetek, amelyek még az életünk kockáztatásával is járhatnak. Éppen ezért is jó, hogyha figyelembe vesszük ezt, és nem csak akkor cserélünk gumit, amikor már beállt a hideg és az esős, csúszós időjárás, hanem már jóval előtte. Az abroncsok cseréjére annyira gyakran van szükség, hogy a szervizekben már rutinfeladatnak számít, tehát az autó tulajdonosának nem kell attól tartania, hogy túl sok időt (vagy pénzt) vesz igénybe.