AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az ablaktörlők is folyamatos karbantartást igényelnek

Az autók azon részei, amelyek a legegyszerűbbnek és a legalapvetőbbnek tűnnek, sokszor a legnagyobb problémát okozzák. Ez azért van így, mert az emberek megszokták, hogy csak az olyan dolgokra figyeljenek, amelyek nagy jelentőséggel bírnak, és az olyan dolgokat, mint például amilyen az ablaktörlő, teljesen elhanyagolják. Pedig ez az egyik legfontosabb olyan szerkezet, amelyre mindig figyelni kell.

Az ablaktörlő megfelelő funkcionálása

Ahhoz, hogy az ablaktörlő jól funkcionáljon, meg kell tennünk olyan dolgokat, amelyek néha teljesen fölöslegesnek tűnnek. Viszont ha így teszünk, akkor elkerülhetünk olyan szerencsétlenségeket, amelyeknek súlyosabb következményei lehetnek, és utólagos munkálatokat igényelnek. Ilyen például az a szituáció, amikor az ablaktörlő felkarcolja a szélvédőt. Ez akkor következik be, amikor a folyadékot elmulasztják pótolni, és ezért súrlódás következik be a törlő és az üveg között. Ezeknek a súrlódásoknak olyan nyomaik lehetnek, amelyek soha nem múlnak el, és nem lehet őket helyrehozni sem. Hogyha már nagyon sok lesz belőlük, és ez nagyon zavarja a sofőrt, vagy az anyósülésen ülőt, elkerülhetetlen lesz a szélvédő lecserélése. Ez pedig nagyon sok pénzt, időt, és munkálatot igényel, úgyhogy nem tanácsos megvárni, hogy az ember eljusson eddig a pontig. Célszerűbb, ha inkább elővigyázatos, és megteszi azokat a lépéseket, amelyek nem igényelnek nagy erő, és pénzbefektetést.

Fontos, hogy rendszeresen vizsgáljuk az ablaktörlőket

Ha a szélvédő nem megfelelő, akár a karcolások, akár a repedések miatt, megtörténhet, hogy az autó nem fog átmenni a műszaki vizsgálatokon. Mivel az első ablak egy olyan fontos dolog, amelynek tökéletlensége veszélyeztetheti a vezetést, nem engedik meg, hogy baj legyen vele. Amint már fentebb is olvashattuk, a folyadék folyamatos utánpótlása a legfontosabb, amelyre figyelnünk kell. Fontos azonban az is, hogy rendszeresen megvizsgáljuk a törlőkön levő gumírozott rész állapotát, mert esetenként ennek elkopása, vagy megtelése porral is gondot okozhatnak. Tanácsos, ha elővigyázatosságból rendszeresen lecseréljük ezt, amikor úgy látjuk, hogy elkezdett kopni. Ezzel a tevékenységgel nagyban megkönnyíthetjük a folyamatot, és megelőzhetjük, hogy tönkremenjen a szélvédő. Az autószervizekben azonban majdhogynem örömmel fogadják az ilyen munkálatokat, mert a legegyszerűbbek közé tartoznak. Viszont ha vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor megcsinálhatjuk akár otthon is.